A gyümölcspréselés gyors mód arra, hogy jelentős mennyiségű és létfontosságú tápanyagot vigyen be a szervezetébe, mint pl. vitaminok, ásványi anyagok és enzimek. Sokan közülünk nem érjük el az ajánlott napi vitamin bevitelt, viszont préselt gyümölcslé fogyasztása által könnyedén pótolhatjuk a szükséges tápanyagokat.

Préselt juice-ok fogyasztása nem helyettesíti a zöldségek vagy gyümölcsök fogyasztását, viszont napi szükséges étrendkiegészítőnek tekinthetjük. A zöldségek alacsony kalóriatartalmúak, mivel nem tartalmaznak zsírt vagy fehérjéket. A gyümölcsök nagy mennyiségű természetes eredetű cukrot tarlamaznak. Ezért javasoljuk, hogy a juicehoz max. 25% gyümölcsöt és min. 75 % zöldséget használjon. Amint elkezdi a préselést, látni fogja, hogy nagyobb mennyiségű zöldséget présel majd, mint amit általában a tányérjára tesz.

A változatosság a kulcsa az egészséges életmódnak. Minden terméknek megvan a sajátos előnye az egészségünk fenntartásában. A lassú facsarás lehetővé teszi, hogy finom és egészséges kombinációkat hozzon létre. Testünk nem képes kivonni minden tápanyagot a nyers zöldségekből. Fogyasztás előtt azok meg kell legyenek főve, sülve vagy párolva. A lassú facsaró által préselt juice-ok négyszer jobban bizosítják a tápanyagok felszívódását,  mint a gyümölcsök vagy zöldségek egészben fogyasztása.

A lassú facsaró rendkívül hatékony és magasabb hozamot biztosít. Kevesebb hozzávalóra van szükség azonos mennyiségű juice elkészítéséhez. Ezért gazdaságosan használható és minimális a hulladék mennyisége.