A sous vide egy francia főzési technika és „vákum alatti” elkészítést jelent. Ezzel a technikával a vákum-csomagolt élelmiszerek vízfűrdőben készülnek el pontosan beállított alacsony hőfokon. Az alacsony hőmérséklet biztosítja az élelmiszerek egyenletes elkészítését, mint pl. hús, hal, zöldségek vagy tenger gyümölcsei. Gyümölcsök is főzhetőek ezzel a módszerrel.

A Sous Vide főzési technika már régóta népszerű éttermek és vendéglátó-ipari szolgáltatások körében, és most már elérhető a fogyasztók számára is. A Sous Vide remek kiegészítő a konyhában.

Az élelmiszereket a fűszernövényekkel együtt a vákum tasakba helyezzük, majd belemártjuk a Byzoo Sous Vide Turtle által előmelegített vízfürdőbe és beállítjuk az időt. Nem kell ellenőríznie a hozzávalókat, amíg a beállított idő le nem jár. A főzési idő az elkészítendő ételtől függ. A hús tovább tart, mint a hal vagy a zöldségek.

A Sous Vide-ben való elkészítés után a húst egy keveset át kell sütni, csak hogy kialakuljon egy ropogós barna réteg, mely ízben nagyon gazdag. Míg a legtöbb halféle, kagyló, illetve baromfi közvetlenül a vákum tasakból tálalható.

A Sous Vide-el könnyű előre főzni, mint pl, egy fontos vagy nagy vacsorára, vagy egy mozgalmas hétre. A Sous Vide-ban való elkészítés után a tasakokat azonnal jeges vízben kell lehűteni vagy sokkoló hűtőben, így az étel nyugodtan tárolható (vákum-csomagolásban) akár napokig a hűtőszekrényben.