Sous Vide eredmények

A leglágyabb, legízletesebb ételek, amiket valaha kóstolt

A hagyományos eljárások nem tudnak mihez kezdeni a magas hőmérséklettel

Hagyományos főzési eljárások során képtelenség kontrollálni a hőmérsékletet, ami megnehezíti, hogy mindig pontosan ugyanolyan legyen az elkészült étel. Az étel veszít az ízéből, túlsül, száraz, rágós textúra lesz az eredmény.

A hagyományos módszerek nem kezelik a hőt. A Byzoo pontos hőmérséklet-szabályozást alkalmaz miközben keringeti a vizet, hogy olyan eredményeket érjen el, amelyeket más főzési technikával nem lehet elérni. Szóval miért kapunk jobb eredményt, ha sous vide eljárással főzünk a Byzoo készülékkel? Engedje meg, hogy a steak példáján keresztül – ami a legnépszerűbb étel a sous vide palettáján – mutassuk be, miért.

Miért jobb a Byzoo-val készített steak

Vásárlóink véleménye szerint a Byzoo Turtle-lel készült steak finomabb, mint ami grillsütőben, serpenyőben vagy sütőben lehet elkészíteni. Mi ennek az oka? Ha hagyományos sütési-főzési eljárásokat használunk, a hő nem egyenletesen járja át a húst. Például a grillsütőben, a serpenyőben vagy a sütőben a hőmérséklet ingadozik.

A Slate cikke szerint, “a 220 fokos háztartási sütőt úgy tervezték, hogy a hő kb. 190 és 230 fok között legyen – akkor, ha jól van beállítva a készülék”. A tűzhely és a grill még kevésbé pontosak. Elgondolkozott már arról, hogy mi a különbség a “9-es fokozat” vagy a “nagy láng” között a tűzhelyen?

Vessünk csak egy pillantást arra a steakre, amelyik a grillsütőben, a serpenyőben vagy a sütőben sült:

Hagyományos sűtőben a hőmérséklet ingadozás: akár 40 °

Közepesen átsült – enyhén átsült steak célhőmérséklete: 54 ° C

Közepesen átsült – enyhén átsült steak közötti különbség: 5 °

Ön szerint mekkora annak az esélye, hogy pontosan eléri a kívánt célhőmérsékletet a sütőben (54 ° C-ot): 0%

A levegőben történő hőáramlást lehetetlen vezérelni vagy megjósolni. Folyamatosan változik, ezért fordul elő, hogy hiába figyel a szakács, és le sem veszi a szemét a steakről, mégis túlsül. A Byzoo kiküszöböli ezt a nehézséget – ha Ön 54 ° C-ra állítja be a hőmérsékletet, akkor a Byzooban a steak pontosan 54 ° -on fog készülni.

Még abban az esetben is, ha szerencséje van és sikerül eltalálnia a célhőmérsékletet, lehetetlen, hogy a húst hosszabb ideig ugyanazon a hőmérsékleten tartsa. Ez azért van így, mert a hő egyenetlen hullámokban terjed kívülről befelé, így a steak legnagyobb része jóval a kívánt hőmérséklet felett van. A Byzooval az egész steak egyenletes hőfokon készül, aminek eredményeként a hús tökéletes lesz.

Hogyan készítsen tökéletes steak-et Byzoo-val

A legjobb az egészben az, hogy nemcsak tökéletes steaket hanem bármilyen más húst, halat vagy zöldséget könnyedén tud készíteni a Byzoo-val.

Nézze meg, hogy Byzoo-főzőcsapatunk hogyan üt össze egy finom steaket a Byzoo Sous Vide Turtle segítségével. Az eredmény jobb, mint akármelyik steak a világ legjobb steakházából. Nézze meg további Sous Vide receptjeinket és fedezze fel, miként kaphat tökéletes eredményt otthonában minden alkalommal.

Tovább