Hogyan?

Sokkal könnyebb elkezdeni, mint gondolná

Mire lesz szüksége

A megfelelő sous vide főzőkészülék felbecsülhetetlen a szuvidáláshoz. Mindeddig egy sous vide készülék vásárlása jelentős beruházást igényelt, ráadásul a gép is nagy helyet foglalt el.

A Byzoo Sous Vide Turtle professzionális főzőkészülékkel egyszerűen elkezdheti otthonában is a szuvidolást. Mindössze annyit kell tennie, hogy fogja egyik lábasát és megtölti vízzel.

Majd erős, hőálló zacskóba előkészíti a húst, néhány csipesz és beállítja a Byzoo Precíziós Sous Vide Turtle főzőkészüléken a kívánt hőfokot és főzési időt!

Előkészületek és összeszerelés

A szuvidálás egyik legjobb része az, hogy nincs szükség hosszas előkészületekre a főzés előtt. A legtöbb hús, hal és zöldség elkészítéséhez csak sóra és borsra van szüksége, mégis ragyogó lesz az eredmény. Természetesen bátran kísérletezhetünk fűszerekkel is, de nincs szükség vajra vagy más zsiradékra – még a sovány húsok is megőrzik nedveiket.

Az induláshoz egyszerűen csatlakoztassa a Byzoo Sous Vide Turtle precíziós főzőkészüléket egy nagyméretű edényhez és töltse fel vízzel a Byzoo Sous Vide Turtle főzőkészüléken látható minimum jelzésig. Melegítse fel a vizet úgy, hogy a Byzoo-t beállítja a kívánt hőmérsékletre. A készülék hangjelzést ad, amikor elkészült a finom étel.

Csomagolás

A sous vide főzés kulcsa a “sous vide”-ban (azaz “vákuum alatti” főzésben) rejlik. A vákuumos lezárás megakadályozza a párolgást, és lehetővé teszi, hogy a víz energiája a leghatékonyabban formálja át az ételt. Ehhez egyszerűen helyezze el a megfűszerezett ételeket egy műanyag zacskóba, és távolítsa el a zacskóból a levegőt, hogy vákuumot hozzon létre. Bemutatunk néhány módszert arra, hogyan tudja otthonában könnyedén a zacskóból a levegőt eltávolítani:

1. Használjon vákuumos forrasztót és speciálisan erre tervezett zacskókat. A Foodsaver egy közismert és megfizethető márka.

2. Használja a “vízbe merítés” módszerét. Helyezze az ételt egy cipzáras zacskóba, és lassan engedje le a bezacskózott ételt egy tál vízbe, és hagyja, hogy a víz nyomása a zsák tetején keresztül kiszorítsa a levegőt. Miután a legtöbb levegő kiszökött a zacskóból, óvatosan zárja le a zacskót a vízszint fölött.

3. Használjon cipzáras zacskót és szívja ki belőle a levegőt szívószállal. Ez a módszer azonban nem ajánlott nyers hús esetén, de bátran használhatja gyümölcsök és zöldségek készítésekor.

Néhány ételt lehet sous vide eljárással befőttes üvegben is készíteni. Bár nem javasoljuk a befőttes üveg használatát húsok vagy a nagyobb zöldségek esetében, de mesés eredményt érhet el az üvegekkel, ha babot, gabonaféléket vagy desszerteket készít, például süteményt vagy pudingot. Tudjon meg többet a sous vide sütésről a blogunkon.

Főzési idő és hőmérséklet

A szuvidálás lényegében a helyes idő és helyes hőmérséklet beállításáról szól. Ez a két tényező határozza majd meg az étel végső állagát és ízét. A helyes elkészítési hőmérséklet kiválasztása azt jelenti, hogy tudja, mennyire kívánja megfőzni, megsütni az ételt..

A főzési idő kiválasztása kevésbé szigorú, de mégis fontos. A Sous vide ételeknek elég hosszú ideig kell főniük, hogy elérjék a célhőmérsékletet, és (bizonyos esetekben) kiküszöböljék a potenciális baktériumokat. Sok állati fehérje főzésének is van egy felső határa – általában négy óra elteltével a fehérjék szerkezete elkezd romlani és szétesni. Tehát míg a Byzoo-nál sokkal tágabb a főzési idő kerete, mint egy kemencében, mégis mindig figyelmet kell fordítani a megfelelő hosszra.

További részleteket szeretne? Minden receptünkben javaslunk idő- és hőmérsékleti beállításokat. Készítettünk idő- és hőmérsékleti útmutatót a néhány népszerű sous vide ételhez, például a steakhez, a csirkemellhez és a hamburgerhez.

Az étel befejezése

Bár a sous vide ételek teljesen készen vannak és azonnal fogyaszthatók, amint kivesszük a vízfürdőből, gyakran sokkal ízletesebbek, ha befejezésként kapnak egy hirtelen hőlöketet. A sous vide steak isteni kérget kaphat, ha forró öntöttvas serpenyőben egy pillanatig megforgatjuk. Sok szakács szeret grillsütőt használni a befejezéshez olyan ételek esetében, mint a sous vide borda vagy sertéshús. A grill jó szolgálatot tehet csirkeszárny vagy zöldségek, például a padlizsán elkészítésénél. Még az olajsütés is jó befejező megoldás lehet – sous vide sült krumpli hihetetlenül finom. Mindegyik receptünkben talál tippeket a befejezéshez és a felszolgáláshoz is.

Tudjon meg többet arról, milyen varázslatokkal tudja a steaket befejezni, hogy tökéletes eredményt kapjon.

Csak egy kis puskázásra van szüksége? Nyomtassa ki a puskánkat, és tudjon meg mindent a zsírok élettanáról ahhoz, hogy mindig megtalálja a tökéletes elkészítési beállításokat.

Tisztítás

A Byzoo Sous Vide Turtle tisztítása semmiség. Nincs szükség különleges eszközökre, vagy nehéz dolgok emelgetésére. Egyszerűen ürítse ki a vizet az edényből, gyorsan öblítse el, dobja ki a sous vide zacskót. Úgy gondoljon a Byzoo tisztítására, mint akármelyik másik edényére.

A Byzoo Turtle egyedülálló forgatórendszerének tisztításához nem kell fogó vagy csavarhúzó. Egyszerűen távolítsa el az acél borítást. A borítást lehet más edényekkel együtt mosni vagy mosogatógépbe tenni.

Tovább